HVG – INTERJÚ

“Való igaz, a Hasfelmetsző-szoba legnagyobb erénye a részletekben rejtőzik: nincs a sorozatgyilkos koránál modernebb berendezés a szobában. Például a fényt sem hagyományos lámpák adják, és még a korabeli szerkezeteknek, az írógépnek vagy a vetítőnek is fontos szerep jut. Ha valamiben tehát újat mutat ez a fajta pályaépítési mód, az a kidolgozottság.”

Tovább a teljes cikkre >>

NULLKER – INTERJÚ

“Büszkék lehetünk a programunkra, hiszen készült egy összesítés is, melyben helyet kapott a Da Vinci Titkai, mint legjobb szabadulós játék.”

Tovább a teljes cikkre >>

PESTI EST

Bizonyára mindenki hallott már a manapság oly népszerű live-room-escape-ről, vagyis a szabadulós játékokról, ahol a résztvevők egy kellően ijesztő és vérfagyasztó szobából különböző logikai feladatok segítségével szabadulhatnak ki. A Horrorlegendák egy továbbfejlesztett változat, szintén hús-vér szereplőkkel […] Itt a cél a logikai feladatok megoldásán kívül egy részletgazdag történet megismerése, melyben külön érdekesség, hogy a résztvevők a szerepjátékokhoz hasonlóan különböző karakterlapokat használnak, és egyedi képességeik is befolyásolják a sikeres munkát.”

GLAMOUR

A Glamour szerkesztősége is a közelgő halloween szellemében, izgalomtól, na meg csapatépítési szellemtől hajtva vágott neki egy izgalmas nyomozással kombináltszabadulójátéknak. Választásunk a budapesti Élő Társasjáték nevű helyre esett, melyegyszerre interaktív társasjáték és szabadulószoba.

HÍR 24

Maga a játék igazi flow-élményt jelent. Teljesen kiszakít a hétköznapokból, maradéktalanul feloldódsz benne, totálisan elvész az időérzékelésed. És nem utolsó sorban remek agytorna, fejleszti a kooperatív készséget.
Tovább a teljes cikkre >>

LIFE – ORIGO

“A játék során behatóan megismerhetjük Jack történetét és áldozatait. A feladategységek a Tarot kártya lapjaira épülnek – így mindig tudja a csapat, hogy hol jár, mennyi feladat van még hátra. “
Tovább a teljes cikkre >>

NULLKER

Társasoznál Hasfelmetsző Jackkel? Mert mi kipróbáltuk, és garantáljuk, hogy nagyon szórakoztató. A szabadulós játékok mostanában nagyon népszerűek, a főváros szinte csak hemzseg tőlük. Azonban az Élő Társasjáték merőben más.
Tovább a teljes cikkre >>

KONSPIRÁCIÓS TEÓRIÁK BLOG

“Szükség van egy kis kódfejtési készségre, általános tájékozottságra, összpontosítási képességre, s az sem árt, ha nem felejted otthon az olvasószemüveged. A valódi Hasfelmetsző-sztori dokumentarista szintű ismerete nem kötelező, de ártani nem árt.”

TALES FROM THE BLOG

Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, a legjobb hely, ahol eddig jártunk! A legapróbb részletekig tökéletes, látszik, hogy nagyon sok időt és energiát öltek bele, mielőtt megnyitottak!”

CREEPYSHAKE – MINDEN, AMI HORROR

“Nem hiszem, hogy vissza kellene fognom a jelzőket: fantasztikus díszlet, izgalmas, pörgős játékmenet, lenyűgöző atmoszféra. […] Úgy vélem, ez a plusz emelte minden eddigi szabadulós játék fölé a társasjátékot, amely valóban különbözött a konkurenciától.”
Tovább a teljes cikkre >>

LFG

“Akinek volt már szabadulós szobás tapasztalata, az elmondta, hogy ez az élő társasjátéknak nevezett megoldás sokkal inkább igényelte az egyén bevonódását és a csapatmunkát, mint egy live-room-escape, míg az „első bálozóknak” – így nekem is – érdekes és izgalmas élmény volt. Remek ötletnek tartom, hogy egy szerepjátékos alapot adtak az egésznek, és hogy megannyi „quest” van az alapvető „mission” mellett.”
Tovább a teljes cikkre >>

HÚZÓPAKLI BLOG

“A feladványok valóban nehezek, sokszor izzasztóak is, de különösebb ügyességet nem igényelnek, csupán logikai és megfigyelési képességeinket szükséges latba vetni.
Tovább a teljes cikkre >>

LUDENS

“Ha még nem játszottál kijutós játékot/élő játékot, ne ezzel kezdd, mert lehet, hogy utána a többi szörnyen bárgyúnak fog hatni.

FICTION KULT

“A Horrorlegendák csapata valóban nem csak hangzatos frázisokat pufogtat, amikor az állítják, hogy új szintre emelték a szabadulós játékokat, mert náluk nemcsak arról szól az egész, hogy fejtörőket oldjunk meg, hanem egyrészt rengeteget megtudhatunk a történet főszereplőjéről (tényeket és feltevéseket egyaránt), másrészt kilencven percre tényleg visszarepülünk 1888-ba. Talán csak egy csésze tea hiányzott.
Tovább a teljes cikkre >>